Liikkuminen Helsingissä – julkiset liikennevälineet

Liikkuminen Helsingissä – julkiset liikennevälineet

November 21, 2018 0 By samuel

Helsinki on kaupunki, jossa etenkin keskustan alueella liikkuminen onnistuu kätevästi kävellen. Keskustassa esimerkiksi Kamppi ja Forum ovat hyvin lähellä toisiaan, ja molemmista kävelymatka Aleksanterinkadulle tai Esplanadin puistoon kestää vain viitisen minuuttia. Jos mieli halajaa hieman pidemmälle, kannattaa käyttää toimivia julkisia liikennevälineitä, kuten busseja, junia, ratikoita ja metroa, jotka vievät matkustajia aina Helsinkiä ympäröiviin kaupunkeihin saakka. Jos historia, kauniit maisemat ja museot viehättävät, Helsingissä voi napata myös lautan Suomenlinnaan.

Helsingissä julkisten liikennevälineiden väliset yhteydet on laadittu ajatuksella. Jos haluaa esimerkiksi Vuosaaresta Linnanmäelle, matka taittuu nopeasti ensin metrolla Sörnäisten asemalle, ja siitä ratikalla suoraan Linnanmäen juurelle. Linnanmäeltä taas pääsee jatkamaan keskustaan samoilla ratikkalinjoilla – osa niistä kiertää Senaatintorin ja Uspenskin näyttävän katedraalin kautta tarjoten matkustajalle silmäniloa kulttuurin merkeissä. Helsingissä liikennevälineiden kirjo on kattava, eikä kukaan joudu tahtomattaan kävelemään. Tässä artikkelissa käsittelemme Helsingissä toimivia julkisia liikennevälineitä ja niiden varrella olevia nähtävyyksiä.

– Bussit

Helsingissä paikasta toiseen siirtyminen onnistuu kätevästi myös busseilla. Ympäri kaupunkia olevien bussipysäkkien lisäksi kuskit nappaavat matkustajia kyytiin muun muassa metroasemilta ja suurista bussiterminaaleista, kuten Kampin terminaalista. Busseilla pääsee kätevästi sellaisiin paikkoihin, joihin kiskojen rakentaminen on ollut mahdotonta. Hyvä esimerkki tällaisesta kiehtovasta nähtävyydestä on Nuuksion luonnonpuisto, jossa pääsee tutustumaan Suomen luonnon tarjontaan. Monilla bussipysäkki sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin päässä omasta kotiovesta. Helsinki on usein mainittu parhaimpien joukkoliikennevälineiden tarjoajana.

Bussilinjat on pyritty rakentamaan metron ja junan tarjonnan rinnalle. Jos metron viimeinen pysäkki on Vuosaaressa, bussi jatkaa matkaa siitä vielä Mustavuoreen asti. Yleensä juna-asema sijaitsee kaupunginosan laitamilla tai ostoskeskuksien läheisyydessä, mutta bussi vie vielä lähemmäs asuinalueita. Bussi on monelle ainoa tapa päästä kouluun, töihin tai ylipäätänsä Helsingin keskustan alueelle. Tämän takia Helsingin seudun bussit kulkevat useampaan kertaan tunnissa, ja ruuhka-aikoina jopa 5 minuutin välein. Hyppää kyytiin mistä tahansa!

– Lähijunat

Jos asuu Helsingin laitamilla tai jopa kaupungin ulkopuolella, pääsee keskustaan parhaiten junalla. Muutamia vuosia sitten valmistunut kehärata kuljettaa turistit ja lomilta palaavat kätevästi lentokentältä aina Vantaan ja Helsingin uloimpien kaupunginosien kautta keskustaan. Niin kuin kaikilla muillakin julkisilla liikennevälineillä, myös junilla vuorovälit ovat ruuhka-aikoina lyhyitä. Kyytiin mahtuu täten enemmän matkustajia, ja matkat sujuvat ilman sen kummempia hidasteita. Tulitpa lentoasemalta tai vaikka Tikkurilasta, junat kyllä kulkevat ja päämääräänsä pääsee aina.

Junalla matkustaminen käy vuosi vuodelta helpommin. Nykyään matkustajan ei esimerkiksi tarvitse ostaa paperista lippua vain harvoin toimivilta automaateilta, vaan riittää, että lippu on puhelimessa. Pidemmältä tulevat voivat ladata VR:n sovelluksen tai tallentaa lippunsa PDF-tiedostona, kun pääkaupunkiseudun sisäpuolella kulkevat voivat käyttää HSL:n kätevää mobiililippusovellusta, josta näkee lipun voimassaoloajan, seuraavat pysäkit ja esimerkiksi junan saapumisajan. Junalla matkustamisesta ei tulekaan enää mieleen tummia pilviä puskeva höyryveturi, vaan moderni konsepti, joka sopii kaikille.

– Metro

Helsingin metro valmistui vuonna 1982, ja se on toiminut siitä lähtien tauotta. Metron kolme päätepysäkkiä ovat idässä Mellunmäki ja Vuosaari, ja lännessä Espoon puolella oleva Matinkylä. Helsingin keskusta sijaitsee metroreitin puolessa välissä, tehden sinne kulkemisen entistäkin helpommaksi. Metro kulkee maan alla kaikkialla muualla paitsi idässä Vuosaaren, Rastilan ja Puotilan välillä, ja keskustammassa Kalasatamassa. Monet turistit yllättyvät metroajelullaan positiivisesti, kun pimeän tunnelin sijaan ikkunasta näkyy silloin tällöin myös maisemia.

Metro tekee päivittäin yli 300 000 matkaa, tehden kyytiin hyppäämisen kaikille helpoksi. Metrojen vuorovälit tihenevät aina aamuisin ja ruuhka-aikaan, jotta kaikki pääsevät ajoissa töihin, ja iltapäivällä vielä kätevästi kotiinkin. Helsingin metroa on ylistetty sen toimivuudesta myös talviaikaan. Joinain talvina pakkasasteet kipuavat yli kahdenkymmenen, mutta metro ei jätä vuorojaan välistä. Ikkunat saattavat olla huurussa, mutta matkustajat kyllä pääsevät paikasta toiseen. Metrolla kulkeminen on siis nopeaa, kannattavaa ja vielä ekologista – se kulkee nimittäin vesivoimalla!

– Raitiovaunut

Mitä syvemmälle ydinkeskustaan siirrytään, sitä enemmän Helsingissä näkyy myös ratikkapysäkkejä. Raitiovaunuilla pääsee nopeasti ja ekologisesti paikasta toiseen, sillä niin kuin metrot, myös raitiovaunut kulkevat täysin vesivoimalla. Moni helposti matkapahoinvointia kokeva valitsee mieluiten kulkuvälineekseen juuri raitiovaunun, sillä se kulkee nopeasti ja sulavasti omia kiskojaan pitkin kohti määränpäätä. Toisin kuin bussit, raitiovaunu ei joudu jatkuvasti odottelemaan liikennevalojen vaihtumista, eikä raitiovaunu ole esimerkiksi risteyksissä väistämisvelvollinen. Matka esimerkiksi Munkkiniemestä Kamppiin kestää ratikalla vain 15 minuuttia.

– Kaupunkipyörät

Keväällä, kesällä ja syksyllä Helsingissä voi myös pyöräillä ilman, että pyörää tarvitsee itse huoltaa tai sen renkaita pumpata. Keltaisia pyöräparkkeja löytyy ympäri kaupunkia sellaisista paikoista, joissa ihmiset usein vierailevat. Esimerkiksi Munkkiniemen uimarannan lähettyvillä, Viikin tiedepuistossa ja Kampin kauppakeskuksen ympärillä on lukuisia parkkeja, samoin kuin Itä-Helsinkiin päin katsahdettaessa. Helsingissä asuva voi ostaa itselleen pyörälipun koko kesäksi vain muutamalla kymmenellä eurolla, ja yksittäisiä matkoja tekevä maksaa puolesta tunnista noin viisi euroa.