Helsingin parhaat kauppahallit

Helsingin parhaat kauppahallit

November 21, 2018 0 By samuel

Kauppahalleissa tunnelma on aivan erilainen kuin nykyajan kiireisissä kauppakeskuksissa. Kauppahallit ovat täynnä nostalgisuutta, ihmiset viihtyvät, ja aikakin tuntuu kuluvan tavallista hitaammin. Liikkeisiin astuttuaan asiakkaiden ja myyjien välille syntyy laadukasta keskustelua, ja kahviloiden mukavaan tunnelmaan on helppo uppoutua. Kauppahallista löytyvät herkut arkeen ja juhlaan, ja iloinen kauppahallin tunnelma vapauttaa jokaisen hetkeksi arjen stressistä. Asiakkaille on tarjolla tuoretta lihaa, kalaa ja vihanneksia, ja kahviloista leijailee ihana kahvin ja tuoreen pullan tuoksu.

Mitä kauppahalli-sana oikeastaan tarkoittaa? Kauppahalli on tyypiltään katettu ja tavallisesti arkkitehdin suunnittelema rakennus, jossa työskentelevät vakiintuneet myyjät. Kaikki Helsingin kauppahallit on rakennettu Venäjän vallan aikana. Kauppahallissa maksuvälineinä käyvät tänä päivänä lähes kaikki tutuimmat menetelmät, kuten pankkikortti, käteinen sekä yleisimmät luottokortit. Useimmat ravintolat hyväksyvät myös lounassetelit. Tule yhdessä tai yksin, aamulla, päivällä tai illalla, olet aina tervetullut! Kauppahallista löytyy herkkuja aina salaateista pizzaan ja jälkiruokiin. Tarjolla on laajasti eri makumaailmoja meistä jokaiselle.

Hietalahden kauppahalli

Hietalahden Kauppahalli sijaitsee Hietalahdentorin reunalla. Se on perustettu vuonna 1903 Selim A. Lindqvistin piirustusten mukaan. Hietalahden halli toimi vuosia taide- ja antiikkihallina, kunnes palautui alkuperäiseen tarkoitukseensa vuonna 2013. Hietalahden tori on saanut aika ajoin negatiivista julkisuutta sen alkoholin ja siellä harjoitetun tupakan salakaupan vuoksi. Salakauppa kukoisti etenkin 1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina. Sittemmin asiaan puututtiin monilta tahoilta, ja nykyään kaikenlainen salakauppa kauppahallin läheisyydessä on saatu kitkettyä pois lähes kokonaan.

Hietalahden perinteinen hallikauppa loppui 2000-luvun alussa, ja uudistuneisiin tiloihin avattiin loppuvuodesta 2001 luomuelintarvikkeita myyvä luomuhalli. Kyseinen liikeidea ei kuitenkaan ottanut tulta alleen, vaan vuonna 2003 hallin vuokrasivat Suomen Taidekauppiaat ry ja Suomen Taide- ja Antiikkikauppiaiden Yhdistys. Perustettiin Hietalahden Antiikki- ja Taidehalli, jossa oli myytävänä antiikki- taide ja keräilyesineitä. Vuoden 2012 syksyllä halli muutettiin jälleen elintarvikkeita tarjoavaksi ruokahalliksi. Kaikista kolmesta kauppahallista asiakas saa herkullista ja laadukasta ruokaa, sekä ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua.

Vanha kauppahalli

Gustaf Nyströmin suunnittelema Vanha kauppahalli on panostanut erityisesti elintarvikkeisiin, eli pääasiassa laadukkaaseen lähiruokaan ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Paikan päältä löytyy raikkaita vihanneksia ja juureksia, maistuvaa kalaa ja lihaa, sekä korkealuokkaisia gourmet-herkkuja, joiden laatuun voi luottaa. Kauppahallista löytyy jokaiselle jotakin, eli herkullisia suklaita, terveellisiä smoothieita, höyryävää teetä, pikaruokaa, sushia, ostereita ja kaikkea muuta hyvää on tarjolla niin hallissa nautittavaksi kuin kotiin vietäväksikin. Kauppahallista hankitaan helposti lahjat kotiväelle tai parhaimmille ystäville.

Vanha kauppahalli avattiin vuonna 1869. Se sijaitsee Helsingin Etelärannassa kauppahallin kupeessa. Hallissa on 25 eri liikettä, joihin lukeutuu kahviloita ja Suomen pienin Alko. Vanha kauppahalli on remontoitu vuosina 2012 – 2014. Monet kauppahalleissa toimivat yrittäjät istuvat aika ajoin yhdessä miettimään, mitä asiakkaiden houkuttelemiseksi voisi vielä tehdä. Tavoitteena on luoda innostava ja viihtyisä ympäristö, jonka tunnelma välittyy asiakkaille asti. Yhteisen ohjelmatarjonnan miettiminen voi tuoda tullessaan muun muassa live-esiintyjiä, stand-up-koomikoita ja pieniä teatteriesityksiä kauppahallin käytäville.

Hakaniemen kauppahalli

Helsingissä Kalliossa sijaitsee hyvin tunnettu Hakaniemen halli. Halli on valmistunut ensimmäisen maailmansodan aikaan vuonna 1914. Hallia pidettiin tällöin Euroopan suurimpana ja moderneimpana kauppahallina. Sen suunnittelijana toimi arkkitehti Einar Flinchenberg. Hän laati hallista kaksi suunnitelmaa, joista toinen oli yksikerroksinen ja pelkästään ruokatavarakauppaa varten tarkoitettu. Toinen suunnitelma oli kaksikerroksisen ratkaisu, jossa myytäisiin muitakin tavaroita. Lopulliset piirustukset valmistuivat vuonna 1912. Piirustuksissa oli Einar Flinckenbergin ja kaupunginarkkitehtina toimineen Karl Hård af Segerstadin nimikirjoitukset. Flinckenbergiä pidetään kuitenkin pääsuunnittelijana.

Vuonna 1956 Hakaniemen hallia peruskorjattiin ensimmäisen kerran, jolloin se sulki ovensa seitsemäksi kuukaudeksi. Seuraavan kerran se koki totaalisen kunnostuksen vuonna 1971. Moni kauppias jäi ilman töitä korjaustöiden ajaksi. Korjauksessa uusittiin kokonaan muun muassa vanhan rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä, ja sinne asennettiin myös liukuportaat. Hallin vuokrahinnat myös nousivat kaksinkertaisiksi vanhaan verrattuna. Hallin uusi peruskorjaus aloitettiin vuonna 2018, ja tällä kertaa remontin arvioidaan kestävän kolme vuotta. Hakaniemen hallin toiminta jatkuu remontin aikana väliaikaisesti Hakaniemen torilla.

Kaikkien kauppahalli

Kauppahalleissa pienet yrittäjät voivat kilpailla suurimpien kanssa. Suomessa tiettyyn kapeaan alaan erikoistuneet pienyrittäjät pääsevät harvoin esiin, mutta kauppahallin lämpimässä tunnelmassa myös pienet kosmetiikka-, saippua- ja ruoka- ja muut puodit pääsevät hyvin esiin. Kauppahallissa asioidessa on mahdollisuus tukea pienyrittäjää, ja hänelle voi aina kertoa, jos haluaa valikoimiin jonkin tietyn tuotteen. Kauppahalli on paikka, jonne voi viedä vierailulle tulleen ystävän tai turistin valtamerien takaa. Kauppahalliin jokainen on aina tervetullut, viikonpäivästä tai vuodenajasta riippumatta.

Valitse oma suosikkisi!

Kauppahallien Helsinki tarjoaa rentoutumiseen ihania paikkoja ja maistuvaa ruokaa. Vanhassa kauppahallissa voi ihailla kauppatorin ihmisvilinää ennen kuin menee itse siihen mukaan. Rentoutumisen keskellä voi ihailla myös kuuluisia Itämeren maisemia, ja presidentinlinna avautuu suoraan kauppahallin ikkunoista. Kesällä on mukavaa hakea kesäiset rosé- tai valkoviinit kauppahallin Alkosta, jossa odottaa varsin monipuolinen juomavalikoima. Hietalahden halliin taas kannattaa lähteä mielenkiintoiselle seikkailulle, sillä hallin vieressä sijaitsee kuuluisa Hietsun eli Hietalahden kirpputori. Jokainen voi löytää kyseisestä aarreaitasta itselleen jotakin.