Etusivu: Helsinki

Etusivu: Helsinki

November 21, 2018 0 By samuel

Tervetuloa Helsinki-aiheiselle sivustollemme! Sivustoltamme löydät helposti tietoa kaikista Helsingin parhaista nähtävyyksistä. Näitä vinkkejä kannattaa hyödyntää, oli pääkaupunkimme sinulle ennestään sitten enemmän tai vähemmän tuttu. Tarjoamme runsaasti tietoa sekä tunnetuimmista nähtävyyksistä että hieman vähemmän tunnetuista, mutta varmasti katsastamisen arvoisista paikoista. Olemme jaotelleet sivustomme sisällön kokonaisuuksiksi, joista löydät helposti etsimäsi. Suunnista sivuillamme mielenkiintoisiin kohteisiin ja löydä juuri sinulle sopivaa tietoa, olit sitten matkailija, Helsinkiin juuri muuttanut tai pääkaupunkimme asukas, joka etsii uutta nähtävää.

Pääkaupunkimme Helsinki on sekä liike-elämän, kulttuurin että politiikan keskus. Kaupunkia voi pitää nähtävyytenä jo itsessään. Merellinen Helsinki on nimittäin luokiteltu yhdeksi kotimaamme kansallismaisemista. Suomenlinna – josta löydät kattavasti tietoa sivustoltamme – on yksi Unescon maailmanperintöluettelon kohteista. Lukuisat suomalaiset ja ulkomaalaiset matkailijat suuntaavat Helsinkiin, joka houkuttelee ihmisiä niin ostos-, kulttuuri- kuin ravintolakohteidensakin vuoksi. Matkailijoita vetävät kaupunkiin myös lukuisat tapahtumat, joita järjestetään ympäri vuoden. Samalla on hyvä tutustua myös muihin Helsingin nähtävyyksiin.

Historiallinen Helsinki

Helsingillä on kiehtova historia. Se on kehittynyt pienestä, vain muutaman sadan asukkaan kaupungista nykyiseksi suurkaupungiksi. Kustaa Vaasa perusti Helsingin vuonna 1550, kilpailijaksi Tallinnalle. Vuonna 1748 kaupungin merkitys kasvoi voimakkaasti. Tuolloin kaupungin edustalle alettiin rakentaa Suomenlinnan linnoitusta. Samalla asukasmäärä kasvoi, ja viihde-elämä sekä kaupankäynti vilkastuivat. Helsingistä tuli pääkaupunki vuonna 1812. Tämä oli luonnollisestikin suuri muutos kaupungille. 1827 myös yliopisto siirtyi kaupunkiin ja Helsingistä tuli maan teollisuuskeskus. Vuonna 1910 pääkaupungissa oli jo yli 100 000 asukasta.

Helsinki jatkoi kasvuaan, joka oli voimakasta erityisesti toisen maailmansodan jälkeen. Historia näkyy myös Helsingin nykyisessä kaupunkikuvassa, josta löytyy runsaasti niin uusklassista, funktionalistista kuin jugendtyylistäkin arkkitehtuuria. Kaupunkia tuhoutui tulipalossa vuonna 1808, joten suurin osa rakennuksista on tämän jälkeiseltä ajalta. Kaupungin empiretyylinen keskusta syntyi alun perin Johan Albrecht Ehrenströmin ja Carl Ludvig Engelin yhteistyönä. Modernismia edustavat puolestaan esimerkiksi Eduskuntatalo sekä Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi kutsuttu Hotelli Torni. Olympialaisten kunniaksi kaupunkiin rakennettiin runsaasti niin sanottua valkoista funktionalismia edustavia rakennuksia.

Kaupungissa pääsee liikkumaan kätevästi

Helsingistä tekee erinomaisen matkailukohteen sen sujuva julkinen liikenne. Matkustamaan pääsee niin raitiovaunuilla, lähijunilla, linja-autoilla kuin metrollakin. Valinnanvaraa siis löytyy. HSL:n matkakortilla pääsee kätevästi liikkumaan myös muualla pääkaupunkiseudulla. Kesällä 2016 Helsingissä otettiin käyttöön kaupunkipyöräpalvelu, jolla pääsee liikkumaan paitsi sujuvasti, myös ekologisesti. Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä, joita voivat käyttää sekä Helsingin asukkaat että siellä vierailevat. Keskustassa pääsee toki liikkumaan näppärästi myös kävellen. Lisätietoja Helsingin julkisesta liikenteestä ja sen tarjoamista vaihtoehdoista löydät sivustoltamme.

Sivuiltamme löydät tietoa Helsingin viihde-elämästä. Se on hyvin vilkasta ja monipuolista, ja tarjoaa elämyksiä monenlaiseen makuun. Kaupungissa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia. Yksi kaupungin suurimmista tapahtumista on vuosittain loppukesästä järjestettävä Helsingin Juhlaviikot. Viikkoja kestävä tapahtuma tarjoaa niin musiikkia, taidenäyttelyitä, teatteria kuin performanssejakin. Juhlaviikkojen suosituin yksittäinen tapahtuma on Taiteiden yö. Muita tunnettuja ja suosittuja vuotuisia tapahtumia ovat esimerkiksi Flow-, Tuska- ja Weekend-festivaalit, Maailma kylässä, Helsinki-päivä, Helsinki Pride sekä Rakkautta ja Anarkiaa-elokuvafestivaali.

Linnanmäki, Suomenlinna ja Kauppatori ovat suosittuja nähtävyyksiä

Helsinki tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille matkaajille. Sivuiltamme löydät tietoa muun muassa Linnanmäestä ja Suomenlinnasta, jotka ovat säilyneet lapsiperheiden suosikkikohteina vuosikymmenestä toiseen. Alppiharjun kaupunginosassa sijaitseva Linnanmäki avattiin vuonna 1950. Jopa miljoona ihmistä vierailee huvipuistossa vuosittain. Linnanmäellä on lähes 50 laitetta, joihin sisältyvät esimerkiksi vesiliukumäki sekä erilaiset vuoristoradat. Suosittuja ovat myös karuselli, maailmanpyörä sekä uutuuskohde Pellen Talo. Linnanmäellä pääsee näkemään myös teatteria, sillä Uusi Iloinen Teatteri pitää siellä esityksiä. Huvipuiston toiminnasta vastaa Lasten Päivän Säätiö.

Suomenlinnassa voi tutustua alueen kulttuurihistoriallisesti tärkeisiin kohteisiin tai viettää leppoisasti päivää alueen uimarannalla ja nurmikoilla. Suomenlinna on yksi kaupungin suosituimmista kohteista, jossa viihtyvät niin helsinkiläiset kuin turistitkin. Kohteeseen pääsee Kauppatorilta lähtevällä lautalla, ja Kauppatorihan on jo nähtävyys itsessään. Torin keskellä on Keisarinnankivi, joka on kaupungin vanhin muistomerkki. Ympäriltä löytyvät muun muassa Presidentinlinna, Vanha Kauppahalli ja Uspenskin katedraali. Suomenlinnan lisäksi Kauppatorilta pääsee myös Korkeasaareen sekä suosituille saaristoristeilyille. Lue Kauppatorista lisää sivuiltamme.

Puutarhoja ja kaunista luontoa

Sivuiltamme löydät lisätietoja myös Helsingin puistoista. Puistojensa ja muiden luontokohteidensa ansiosta Helsinki on yleisilmeeltään mukavan avara ja vihreä. Kaupungin suurin puisto on Keskuspuisto, joka sijaitsee hieman keskustasta pohjoiseen. Keskustan liepeillä sijaitsee myös Kaivopuisto, jonka merellisestä ympäristöstä avautuvat hienot näkymät ulkomerelle ja Suomenlinnaan. Roihuvuoressa sijaitsevat puolestaan Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha. Pääkaupungissamme on myös kotieläinpuistoja, jotka ilahduttavat varmasti myös perheen pienempiä. Esimerkiksi Keskuspuiston pohjoislaidalla oleva Haltialan tila tutustuttaa kotieläimiin hienossa kulttuurimaisemassa.

Tutustu sivustoomme Helsingin nähtävyyksistä

Helsinki on kansainvälinen kaupunki, josta löytyy paljon sekä historiaa että innovatiivista nykypäivää. Se tarjoaa runsaasti erilaista nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin, ympäri vuoden ja viikon jokaisena päivänä. Kaupungin nähtävyyksiä ei koluta hetkessä, joten Helsinki tarjoaa jotain uutta kerta toisensa jälkeen. Sivustomme tarkoituksena on tarjota sinulle tietoa erilaisista nähtävyyksistä, jotta voit ottaa kaupungista kaiken irti. Tutustu siis sivustomme sisältöön, toivomme että sivustomme erilaiset artikkelit osoittautuvat niin kiinnostaviksi kuin hyödyllisiksikin.